Studenții basarabeni din primul an de la UDJ, ajutați de colegii lor să se acomodeze la Galați

Distribuie articolul

Studenții din Republica Moldova, aflați în primul an de studii la Universitatea Dunărea de Jos, sunt ajutați să se acomodeze de colegii lor mai mari. Ei ajung în Galați luni seara, cu ajutorul unui transport organizat de organizațiile studențești, iar în campus sunt așteptați de voluntari.

Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” din cadrul Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați anunță că în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Casa de Cultură a Studenților Galați și Direcția Cămine – Cantine organizează în perioada 26– 29 octombrie, proiectul tradițional „Tutoriat Boboc”.

Potrivit organizatorilor, prima parte a proiectului constă în organizarea unei curse speciale pentru transportul noilor studenți, înmatriculați la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Autocarul i-a preluat pe studenți din raioanele Ialoveni, Hîncești, Cahul, Orhei, Nisiporeni și, luni seara, acesta este așteptat în parcarea campusului studențesc.

Noii studenți vor fi întâmpinați de voluntari ai Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” și vor fi ajutați să se cazeze provizoriu în Căminul studențesc „C” până la semnarea contractelor de studii.

Ulterior, voluntarii îi vor îndruma pe boboci în toate aspectele pe care le implică viața de student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, de la acomodarea cu campusul studențesc și corpurile facultăților până la obținerea permisului de ședere.


Distribuie articolul

You May Also Like