Sprijin logistic românesc în transportul cerealelor ucrainene

Distribuie articolul

După atacul asupra Portului Reni, primele măsuri ale autorităților din România au fost să elibereze mai multe dane de acostare în Portul Galați, potrivit hotnews și preluat de către digi 24.

Potrivit datelor oficiale, autoritățile fluviale portuare din Galați au cerut informații de la autoritatea portuară din Ucraina pentru a afla dacă mai au suficiente dane de operare în portul Reni. După care, partea română a anunțat că va elibera, pentru navele care mergeau în Ucraina mai multe dane de acostare în portul Galați.

––––––––––––––

Rusia a atacat portul ucrainean Reni, port aflat la Dunăre, la granița cu România, la doar câțiva kilometri de Galați.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se află la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

De asemenea, rușii au atacat și portul ucrainean Izmail.

Acestea sunt importante pentru transportul cerealelor ucrainene. După ce Rusia nu a mai prelungit acordul pentru tranzitul prin Marea Neagră, Izmail și Reni au rămas practic singurele porți navale prin care mărfurile ucrainene pot fi scoate din țară.

De altfel, primul ministru, Marcel Ciolacu a declarat, imediat după raidul dronelor rusești: ”Țintirea obiectivelor de infrastructură portuară reprezintă încă o dovadă a intenției Federației Ruse de a submina exporturile de cereale ucrainene către piețele globale, deteriorând grav securitatea alimentară mondială și punând astfel în pericol numeroase persoane.”


Distribuie articolul

You May Also Like