Spitalul Județean a fost acreditat cu încredere redusă

Distribuie articolul

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” din Galați a fost acreditat cu încredere redusă. Acest spital îngrijește gălățenii și nu numai, aici venind și cetățeni ai altor județe cum ar fi: Brăila, Vrancea, Vaslui și lista poate continua. Conform ordinului ANMCS nr. 370/22.09.2023, ar fi obținut un punctaj slab în procesul de evaluare. Planul de conformare care a fost primit de către conducere, constă în 24 de luni pentru a îndrepta neregulile constatate.

Ceea ce trebuie remediat în cadrul spitalului sunt igienizarea blocului alimentar, spălătoria, înlocuirea instrumentelor, vesela degradată, iar secțiile să fie dotate cu aparatură și echipamente medicale.

Acreditarea cu numărul IV se acordă spitalelor care nu au îndeplinit toate categoriile de acreditare, dar au strictul necesar pentru a putea îngriji pacienții. Municipiul Galați nu are niciun spital care să se afle la categoria I, ci începând cu cea de-a doua unde sunt clasate Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan”, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie.

Categoriile la care pot fi clasate spitalele sunt: I – acreditat, II – acreditat cu recomandări, III – acreditat cu rezerve, IV – acreditat cu încredere redusă, V – decizie de prelungire a procesului de acreditare, VI – neacreditat.


Distribuie articolul

You May Also Like