Șoarece mort și pânze de păianjen la o patiserie ce livra produse la Lidl

Distribuie articolul

 

 

Asta au găsit comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la un control la o societate gălățeană ce livra produse de patiserie către Lidl.

 „Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»!”, a spus șeful ANPC, Horia Constantinescu. 

Chiar din primele zile ale lui 2024, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început o campanie de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi românești, ale marilor lanțuri de magazine, respectă exigențele și semnificația acestuia.

Acțiunile de control au început cu „Gusturi românești”, brand propriu al lanțului de magazine Mega Image și ”Cămara Noastră- Poftă de România”, care aparține lanțului de retail Lidl.  

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră –Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galați.

Principalele deficiențe constatate au fost „utilizarea unor spații neigienizate, în care s-a semnalat prezența rozătoarelor moarte și a pânzelor de păianjen, folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate și rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare, utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită sau fără elemente de identificare, folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricație”.

 „Cine nu are în cămară un șoricel, poate lua din  <cămara noastră> Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile  «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul șobolan este românesc?! Poftă de România!”, a adăugat șeful ANPC.

 Scopul campaniei, susțin comisarii ANPC, este acela de a se putea „certifica folosirea exclusivă a ingredientelor românești la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoțională națională, și la care se folosesc rețete binecunoscute și apreciate de către români”. 

Pentru neregulile constatate, echipele de control au aplicat o amendă contravențională în valoare totală de 15.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii în secția de producție patiserie, propunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte precum și propunerea măsurii de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni.

 


Distribuie articolul

You May Also Like