Primele de Carieră Didactică în Galați – o sosire punctuală, după sesizări

Distribuie articolul

Începând cu data de 23 octombrie, peste 5.300 de profesori și cadre didactice auxiliare din județul Galați au început să primească cardurile pentru prima de carieră didactică, în valoare anuală de 1.500 de lei.

Cu toate acestea, în municipiu au fost sesizate și câteva cazuri în care aceste carduri nu au ajuns la destinatari, deși aceștia îndeplineau criteriile de acordare și erau pe listele transmise către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Galați și implicit la Ministerul Educației.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IȘJ Galați, prof. Adrian Silivestru, majoritatea acestor situații au apărut din cauza modului în care profesorii au indicat adresa pentru primirea cardului. Cei care au indicat adresa școlii au primit cardurile mai repede, în timp ce cei care au indicat adresa de acasă au experimentat întârzieri de o zi sau două.

Prof. Silivestru a asigurat că toate aceste probleme vor fi rezolvate în zilele următoare, iar Ministerul Educației a transmis clarificări privind acest subiect.

Reamintim că prima de carieră didactică, în valoare de 1.500 de lei net, se acordă din fonduri externe nerambursabile pentru cheltuieli legate de pregătirea profesională, echipamente IT, cărți de specialitate și alte nevoi didactice individuale specifice cadrelor didactice. Această primă se acordă anual, pe o perioadă de 4 ani, până în anul școlar 2026-2027.


Distribuie articolul

You May Also Like