S-a confirmat! Drogurile transportate în țară prin coletărie rapidă erau destinate consumatorilor „zombi” din Galați

Distribuie articolul

Din ce au constatat investigatorii, chiar de la primii pași în anchetă, rețeaua începea să se închege, dacă nu se întâmpla „o minune cerească”, pentru noi, cetățenii amenințați de „moartea albă”. În uma unui banal accident, produs săptămâna trecută, pe șosea, traficanții au intrat în atenția oamenilor legii dintr-o prostie, fiind depistați și drogați la volan. De aici, nu a mai fost decât un pas să se afle că, de fapt, transportau o cantitate însemnată de droguri de mare risc, cât să îndestuleze toate miile de tinerii „zombi” (consumatori,deja) din Galați. Dar să urmărim comunicatul DIICOT care, la prima vedere pare puțin confuz.
„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc…”Și comunicatul continuă pe cercetarea „în vederea consumului propriu”.
Numai că atunci când am reluat citirea comunicatului am aflat, șocați, că era vorba de o cantitate apreciabilă de drog de mare risc destinat comercializării în Galați, și nu pentru consum propriu, cum au declarat, probabil, traficanții și au consemnat procurorii.
Dar să reluăm datele oficiale: „Cei doi inculpați (conducător auto și pasager) au fost depistați în trafic, în urma implicării într-un accident rutier fără victime, în urma testării cu aparatul Drager, șoferul prezentând valori pozitive la consumul unei substanțe din categoria drogurilor de mare risc.
De asemenea, cu ocazia controlului efectuat în autoturism a fost găsită o țigaretă confecţionată artizanal, cu conținut de canabis, un plic cu sistem de închidere etanș, în care se afla o cantitate de materie vegetală (canabis) și un dispozitiv electronic de vidare. Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate au mai fost identificate și ridicate sumele de 15.700 euro și 1.100 lei, precum și 6 telefoane mobile.”
Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că inculpații au expediat din Olanda un colet conţinând cantitatea de 6 kilograme cristal, drog de mare risc (3-CMC), iar pentru a se asigura că transportul de droguri se va realiza în siguranţă, au însoţit şi supravegheat autoutilitara folosită de firma de transport până pe teritoriul României, preluarea coletului urmând a se realiza în municipiul Reșița, la sediul societății.
Drogurile de mare risc (ambalate în șase pungi) au fost achiziționate în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Galați și disimulate printre mai multe produse alimentare. În urma acestei operațiuni incredibile, inculpații au fost reținuți și, ulterior, arestați pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit comunicatului transmis de DIICOT, activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caras-Severin și Poliţiei Municipiului Reşiţa cu sprijinul Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Caraș-Severin.
Acțiunea a beneficiat de suportul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.


Distribuie articolul

You May Also Like