Revoltă în sănătate. Salariații se pregătesc de proteste după ce au aflat că majorările salariale promise de Guvern sunt o mare păcăleală

Distribuie articolul

Țeapa din sănătate îi scoate pe sindicaliști în stradă. După ce au aflat că salariile occidentale anunțate de guvernanți nici nu zboară, nici nu se mănâncă, salariații din acest domeniu au anunțat că se pregătesc de proteste. La început vor fi pichetări, apoi mitinguri, iar la final este anunțată greva generală.

Potrivit unor surse din interiorul sindicatului Sanitas, protestele vor începe la sfârșitul lunii martie. Timp de patru zile, membrii de sindicat din întreaga țară vor picheta ministerelor Sănătății, Muncii, Finanțelor, dar și sediile Guvernului și PSD. În luna aprilie, reprezentanții Sanitas intenționează să organizeze un mare miting la București cu participanți din toate filialele, au stabilit astăzi (luni, 12 martie) liderii sindicatului.

Salariații din sănătate sunt nemulțumiți de regulamentul de sporuri și de legea salarizării. În ultimele săptămâni, reprezentanții lor au negociat cu Guvernul dar părțile nu au ajuns la nici o înțelegere. Sindicaliștii spun că au făcut calcule și au aflat că, prin modificarea regulamentului de acordare a sporurilor, vor fi angajați din sănătate care vor primi lefuri mai mici, în ciuda majorărilor salariale trâmbițate de la sediul PSD. Măsura îi afectează pe medici și asistenți medicali care fie vor primi salarii mai mici, fie vor obține majorări salariale cu mult sub cele promise de guvernanți.


Distribuie articolul

You May Also Like