Răscoală în piață la Matca. Organele de control au fost atacate de agricultori

Distribuie articolul

A fost scandal monstru ieri, la Matca, în urma unui control de amploare al Poliției și altor instituții ale statului.

Inspectorii ITM, DSV, OPC și polițiștii de la Poliția Economică au descins în piața de gross din Matca, pentru a verifica dacă legumicultorii respectă legislația în vigoare, dau bonuri fiscale pentru marfa vândută, au documente pentru marfă.

Legumicultorii din piață s-au revoltat și au lovit mașinile de poliție, bruscând organele de control.

A fost nevoie de intervenția trupelor speciale ale Poliției și  Jandarmeriei pentru a se calma spiritele.

„În cursul zilei de ieri, echipe complexe formate din polițiști și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor și Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat un control în piața agroalimentară, din comuna Matca, pentru verificarea legalității comercializării legumelor.

În timpul desfășurării activității, patru dintre producătorii agricoli s-au opus prezentării documentelor, devenind recalcitranți și manifestându-se violent, instigându-i, în același timp, și pe ceilalți la nerespectarea legii.

Cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost restabilită, în scurt timp, ordinea publică, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Polițiștii au identificat trei dintre persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de ultraj, trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 51 de ani, toți din comuna Matca.

În continuare, polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, efectuează activități pentru identificarea și depistarea celui de-al patrulea bărbat”, informează IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like