Protest spontan al salariaţilor de la Casa de Pensii Galaţi

Distribuie articolul

După ce, zilele trecute, activitatea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați a fost „paralizată” de ieșirea în stradă a sindicaliștilor nemulțumiți de salarizarea proastă, astăzi a fost rândul angajaților Casei Județene de Pensii să organizeze un protest în fața unității. Instituția nu și-a încetat, însă, complet activitatea, ci funcționează la un nivel minim, fiind disponibil doar un ghișeu pentru rezolvarea problemelor urgente ale cetățenilor. Angajații au subliniat faptul că se confruntă cu un deficit de personal de aproximativ 30%, ceea ce agravează situația și afectează calitatea serviciilor oferite.

Mihaela Iacob, liderul salariaților, a explicat motivul reluării protestului, subliniind că de la ultima acțiune de protest nu s-a observat nicio schimbare pozitivă în ceea ce privește situația lor. Salariații au cerut sporirea salariilor, menționând că acestea variază între un minim de 3.000 de lei și un maxim de 4.800 de lei, cifre care se apropie de salariul minim pe economie. Mai mult, ultima majorare salarială a avut loc în 2017, iar de atunci nu s-au primit creșteri semnificative.

„Noi am cerut un salariu egal cu cei de la Casa Naţională. Între 1.000 şi 3.000 de lei este diferenţa de salariu net faţă de celelalte instituţii deconcentrate şi noi. De 7 ani de zile, la noi salariile nu s-au majorat şi avem salarii care sunt aproape de salariul minim pe economie, dar încet, încet ne apropiem şi vom avea salariul minim pe economie”, a mai precizat Mihaela Iacob, care este și consilierul juridic al salariaţilor.


Distribuie articolul

You May Also Like