Problemele din domeniul imobiliar i-au hâțânat pe angajații Primăriei Galați

Distribuie articolul

Este o săptămâna lungă pentru angajații Primăriei Galați, plină de evenimente…imobiliare. Totul a început prost chiar pe FB acolo unde petrec mult timp funcționarii publici. Luni, pe rețeaua de socializare au apărut niște fotografii cu două apartamente de tip ghetou care erau oferite medicilor de la Spitalul de Psihiatrie sub forma unor locuințe de serviciu. A ieșit scandal mare și, după câteva fandări nereușite ale oamenilor din Primărie, pe trotuar s-a rostogolit capul directorului Serviciului Spațiu Locativ din cadrul municipalității. Povestea s-a încheiat artistic cu scuze din partea primarului Ionuț Pucheanu.

Pe la mijlocul săptămânii câțiva angajați ai Societății Gospodărire Urbană au fost văzuți moșmondind prin cartierul Micro 21, pe strada Strungarilor(vezi foto). Eram gata să pariem că ei udau un boschet uscat dar ne-am fi înșelat: cică făceau niște reparații în jurul unui bloc. Am încercat să aflăm amănunte dar nu ni s-a spus decât că este vorba despre repararea gardului. Nici de la autorități nu știm prea multe: chestia se numește reparații programate. Programate pe la partid, spunem noi, bazându-ne pe ce mai auzim în stânga și în…stânga. Dacă în blocul x există un număr minim de simpatizanți cu roșu în obraji atunci crește grija edililor pentru bunăstarea locatarilor. Dacă nu, nu!

Joi am aflat că din cauza igrasiei, edilii sunt plimbați la DNA și, în curând, pe la Tribunal. Locuitorii blocului L din Micro 16 fac plângeri la instituțiile statului deoarece firma care le-a reabilitat imobilul i-a lăsat cu apă pe tavan și mucegai pe pereți. Reabilitarea s-a făcut în anul 2015 cu fonduri europene printr-un program accesat de Primărie. Gurile rele au băgat din nou bățul prin gard susținând că firma ar avea lipici pe la contractele sus puse și de aceea își permite să pozeze în salopetă de negustor cinstit.

Săptămâna încă nu s-a încheiat!


Distribuie articolul

You May Also Like