Primăria pregătește politizarea sportului local

Distribuie articolul

Asociațiile sportive gălățene nu vor mai beneficia pe viitor de finanțare din bugetul local, dacă nu sunt incluse în cadrul unui Club Sportiv Municipal. Ideea a fost anunțată joi, de primarul Ionuț Pucheanu, care a declarat și că nu va fi loc decât pentru un singur tip de club.

Admonestat în cadrul ședinței Consiliului Local de consilierii liberali, care reclamau faptul că nu există nici până la această dată un regulament de împărțire a banilor pentru sport, primarul a aruncat bomba:

„Până acum am avut mai multe controale și nu s-a plâns nimeni. Oricum, nu va ma fi necesar un regulament deoarece vom pregăti un Club Sportiv Municipal care să preia sub umbrela lui asociațiile, să le finanțeze, să nu se mai certe că de ce a fost pus antrenorul ăla și nu celălalt”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă vor fi grupări sportive care vor dori să rămână independente sau în situația în care mai multe echipe de fotbal din aceeași ligă, de exmplu, vor dori să se înscrie, primarul a fost tranșant:

„Vom mai finanța doar echipele din subordinea Clubului Sportiv Municipal. Dacă sunt mai multe în aceeași divizie, la aceeași disciplină, va fi aleasă doar una singură. Restul nu vor mai primi niciun ban”, a spus Ionuț Pucheanu.

Deocamdată nu se cunosc criteriile care vor fi aplicate, de când ar urma să existe acest nou CSM, ce structură și ce buget va avea. Până atunci, în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi au fost acordați bani de la bugetul local pentru grupările sportive cunoscute.


Distribuie articolul

You May Also Like