Premieră gălățeană: Șofer de camion amendat pentru poluarea aerului!

Distribuie articolul

Comisarii Gărzii de Mediu Galați au surprins în trafic un camion încărcat cu materiale de construcție, care rula pe stradă într-un nor de praf. Au oprit mașina și l-au amendat pe șoferul nedumerit, dar și firma de care aparținea acesta, pentru poluarea mediului înconjurător.

„Ne-am autosesizat cu privire la o situație în care un vehicul al unei societăți de construcții, implicată în lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport regional, nu respecta normele privind acoperirea adecvată a încărcăturii în tranzit. Acest lucru a condus la generarea de praf și disconfort în mediul înconjurător.

Ca răspuns la această constatare, au fost luate măsuri pentru a asigura conformitatea cu reglementările legale. S-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei conform Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. De asemenea, au fost stabilite și impuse măsuri, inclusiv respectarea condițiilor impuse pentru organizarea și funcționarea șantierului, respectarea prevederilor privind gestionarea deșeurilor conform O.U.G nr. 92/2021 și a altor reglementări specifice.

Este esențial să ne asigurăm că activitățile noastre sunt în concordanță cu normele de protecție a mediului și să acționăm responsabil pentru a minimiza impactul asupra acestuia. Continuăm să lucrăm pentru un mediu sănătos și durabil pentru comunitatea noastră și pentru generațiile viitoare”, au informat reprezentanții Comisariatului Galați, într-un comunicat.


Distribuie articolul

You May Also Like