Premieră: combinatul siderurgic și UDJ lansează un modul academic GREENSTEEL

Distribuie articolul

Premieră națională la Galați. LIBERTY Galați, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, lansează primul modul academic GREENSTEEL pentru studenții din România.

Conform planului, universitatea gălățeană va integra modulul în programa sa încă din luna octombrie 2022, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului. Modulul dezvoltat de specialiștii LIBERTY Galați cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii GREENSTEEL și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă.

Potrivit inițiatorilor, studenții vor avea ocazia să învețe despre noile tehnologii GREENSTEEL: captarea și stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din LIBERTY Galați.

În iunie 2020, Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERY Steel Group și GFG Alliance, și Lucian Georgescu, Rectorul Universității Dunărea de Jos, au semnat un Memorandum în vederea înființării Academiei GREENSTEEL. Proiectul își propune să „dezvolte proiecte educaționale și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.”

Sursa foto: Liberty Galați


Distribuie articolul

You May Also Like