Parada militară de ziua României de la Galați

Distribuie articolul

Astăzi, 1 decembrie a avut loc începând cu ora 13,30, parada militară pe esplanada de la Potcoava de Aur. Această zi este cea în care s-a scris cea mai importantă filă din cartea neamului românesc, în anul 1918. A avut loc unirea tuturor provinciilor istorice locuite de români.

La paradă au fost împărțite baloanele de culoare roșie, galbenă și albastră, împreună cu steagurile țării noastre, participanților la eveniment. Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, la Galați sunt mobilizați aproximativ 400 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, și polițiști locali.

Astfel, au fost prezenți la paradă, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu însoțiți personal și tehnică militară aparținând instituțiilor din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică din Garnizoana Galați, dar și delegația USR-Forța Dreptei-PMP. La deschidere, profesorul universitar, Arthur Tuluș, a vorbit despre istoria unirii provinciilor istorice române.

Imnul României a fost cântat de către toți gălățenii, după care, a fost prezentat mesajul Guvernului României către participanți. De asemenea, nu au lipsit nici studenții Facultății de Istorie ai Universității „Dunărea de Jos”, îmbrăcați în uniforme militare din Primul Război Mondial.

Astfel, a urmat marșul armatei proveniți din garnizoanele Galațiului și după asta, au fost prezentate autospecialele, precum: tancuri de diferite calibre, cele ale pompierilor, cele ale poliției și cele ale pompierilor.


Distribuie articolul

You May Also Like