Oțelarii au finalizat cantonamentul montan plini de energie! Mâine, amical, la Botoșani.

Distribuie articolul

Am găsit la Vatra Dornei zile de iarnă autentică, așa cum altădată, vorbeam de o vreme cumva liniară preț de 90 de zile. Asta dacă ne referim, bineînțeles la zonele montane în general și la Bucovina, în special. Cantonamentul montan al fotbaliștilor gălățeni se termină practic astăzi, mâine înainte de întoarcerea spre casă fiind programat un meci de pregătire, de la ora 14, pe stadionul municipal din Botoșani cu prim divizionara care ne-a învins în ultimul meci oficial.

Au plecat pe parcursul acestui cantonament câțiva jucători ce nu au dat de-a lungul Superligii randamentul scontat, în opinia managerului tehnic, Dorinel Munteanu, și aici ne referim la Latouchent, Serrao, Dimitrov și Lopez.
Noutățile, până astăzi, doar două, este vorba despre atacanții Resevic (Serbia) și Malle (Mali).

Inițial, înainte de plecarea spre Vatra Dornei, Dorinel Munteanu anunțaseră alte trei despărțiri, cei vizați fiind A. Rus, Ghiocel și Gaitan. Deocamdată, cei trei sunt în lotul Oțelului. Nici capitolul „sosiri” nu este închis, în săptămâna ce a mai rămas până la reluarea Superligii- primul meci oficial de la Voluntari a fost programat pentru luni 22 ianuarie- existând posibilitatea unor noi transferuri.
Au fost 9 zile de cantonament montan consistent. Dacă la sosire, în 4 ianuarie, la Vatra Dornei erau 10 grade și un țâr de ploaie, în partea a doua a pregătirii, am avut parte de o iarnă autentică bucovineană.

S-au alternat alergările în pantă, dar și prin zonele cumva centrale ale localității, cu ședințele de pregătire la sala de forță dar și cu jocul cu mingea. A fost chiar un amical, la Gura Humorului cu Șoimii din localitate, gălățenii învingând categoric cu 5-0.
Vorbim totuși de un cantonament montan de 9 zile, comparativ cu cele de două săptămâni cu care ne obișnuise Dorinel Munteanu și în definitiv de o perioadă mult mai scurtă de pauză competițională, de fix 30 de zile.

Analizând situația, Dorinel Munteanu a ales corect, spunem noi, varianta cantonamentului montan în defavoarea unui periplu prin Antalya. Acum, nici financiar nu cred că ne permiteam să aruncăm aiurea vreo 60 000 de euro pentru o perioadă așa scurtă de pregătire cu vreo două partide amicale.

În legătură cu acest aspect, conducerea administrativă a Oțelului a primit și dat la rândul ei asigurări jucătorilor și staff-ului tehnic că în intervalul 15-20 ianuarie, partenerii vor vărsa în contul clubului sumele necesare pentru a fi stinse restanțele financiare de aproape două luni.

La finalul cantonamentului montan, managerul tehnic, Dorinel Munteanu ne-a declarat că este mulțumit de această perioadă de pregătire, jucătorii răspunzând pozitiv pe tot parcursul acesteia. „Sunt convins că perioada petrecută aici, una intensă, va ajuta echipa în meciurile pe care le vom avea de disputat. Încheiem mâine cu jocul de la Botoșani, o echipă care surprinzător ne-a învins în ultima confruntare. Apoi mai avem câteva zile de pregătire acasă până la reluarea competiției, perioadă în care vom avea de pus la punct și unele chestiuni mai administrative. Important e că nu avem accidentați”, a concluzionat Dorinel Munteanu.

FC Botoșani Oțelul Galați 1-1 (1-1).

Au marcat Ilicic (min.9), respectiv Maciel (min 13).

 


Distribuie articolul

You May Also Like