Omul gospodar își face iarna car și vara centrală termică

Distribuie articolul

Cu soarele arzător deasupra capului, autoritățile locale gălățene fac planuri. Se pregătesc pentru iarnă și, culmea, nu construiesc o sanie. Reprezentanții Primăriei Galați doresc să cumpere centrale termice pentru școlile din oraș care încă sunt conectate la sistemul centralizat de termoficare. Asta în condițiile în care sistemul urban a fost închis prin votul Consiliului Local la solicitarea Primăriei.

Zilele trecute, Primăria a terminat documentele și a scos la licitație un contract privind achiziționarea de centrale termice pentru unitățile de învățământ din oraș. Firmele interesate trebuie să ofere echipamentele și să le monteze în clădirile indicate de municipalitate. Pentru tot contractul, Primăria pune la bătaie peste 10 milioane de lei, din care 9,7 milioane de lei reprezintă utilajele. Municipalitatea a impus o serie de condiții iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Într-o situație asemănătoare se află mai multe instituții din Galați subordonate Consiliului Județului.

„Sunt 11 locuri în care avem nevoie de centrale termice. Specialiștii au ales varianta centrale pe gaz. Proiectele tehnice sunt gata, acum se face analiza documentației, la rectificarea bugetară se vor aloca bani și apoi vor demara lucrările”, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

Prețul centralelor va fi stabilit după analiza documentației. Printre instituțiile care vor avea centrală termică sunt Centrul Militar, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arte Vizuale și Complexul Muzeal de Științele Naturii.


Distribuie articolul

You May Also Like