Muzeul de Artă Vizuală găzduiește proiecția filmului „Kim” în cadrul Proiectului „KineDok”

Distribuie articolul

Muzeul de Artă Vizuală vă invită la cea de-a 9-a ediție a Proiectului „KineDok”, unde, joi, de la ora 18:00, veți putea experimenta filmul „Kim” din 2022. Edițiile aduc în prim-plan opere cinematografice remarcabile, iar filmul actual aduce în prim-plan povestea lui Kim Corbisier, o pictoriță de naționalitate maghiaro-belgiană, care a lăsat în urmă o operă inedită, după  o viață scurtă și intensă. „Kim” este construit din imagini realizate de camera de filmat a artistei, împreună cu prietena ei, cineasta Erika Kapronczai.

Imaginile fascinante și adesea șocante sunt mărturii despre luptele lui Kim cu dependența de metadonă și, mai ales, despre criza ei de identitate cauzată de o serie de accidente nefericite și criminale în familia sa. După multe încercări neterminate de a realiza acest film, regizoarea a finalizat proiectul pe care îl plănuise împreună cu Kim cu zece ani în urmă.

Erika Kapronczai are o diplomă în estetică şi alta în regie de teatru. Pe lângă regia de scurtmetraje, ea activează și ca producător de filme documentare și portrete. A finalizat recent „Kim”, primul său lungmetraj documentar și susține mai multe proiecte de debut în calitate de producător. De asemenea, predă dramaturgie la Universitatea Metropolitană din Budapesta.


Distribuie articolul

You May Also Like