Micii lingviștii din Galați, întorși acasă cu premii

Distribuie articolul

Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus” și-a încheiat ediția din 2024 la Ploiești, între 5 și 7 aprilie. Nouă elevi talentați au reprezentat Galațiul, evidențiind puterea unui sprijin educațional bine direcționat. Printre acești elevi, doi au obținut rezultate deosebite, câștigând premii speciale și mențiuni.

Victor Andrei Corcodel, un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 22 Galați și Centrul de Excelență Galați, a primit o mențiune și două premii speciale pentru soluția la problemele propuse, arătând abilități deosebite de gândire și creativitate. El a fost pregătit de profesoara Antoanela Cioroiu.

Un alt elev, Radu Cristian Tulei, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, clasa a XI-a, a fost recompensat cu o mențiune și s-a calificat la Olimpiada Asiatică de Lingvistică. Succesul lui este rezultatul orelor de studiu sub îndrumarea profesorilor Daniela Angelica Nistor și Veronica Grigore.

În spatele succesului se află o poveste de dedicație, muncă asiduă și o pasiune autentică pentru limbaj și lingvistică. Inspectoratul Școlar Județean Galați a anunțat aceste rezultate, punctând nu doar premiile și mențiunile, ci și efortul comun al elevilor, profesorilor și părinților.

De asemenea, a subliniat și implicarea doamnei profesor Antoanela Cioroiu, care a însoțit lotul municipal la etapa națională a olimpiadei.

Felicitări tuturor celor implicați!


Distribuie articolul

You May Also Like