Măicuțe false pe internet, acuzate de înșelăciune

Distribuie articolul

Trei măicuțe false din Galați și Vrancea au fost reținute pentru 24 de ore sub acuzații de înșelăciune și fals informatic, iar alte șase femei, ce pretindeau că sunt slujitoare ale bisericii, sunt cercetate în același dosar penal.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că din luna octombrie 2023 și până în prezent, nouă persoane cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, din județele Vrancea, Galați și Vâlcea, au creat mai multe imagini sub pretextul că sunt măicuțe și ar fi oferit servicii ritualice, fapt prin care au indus mai multe persoane în eroare, din țară, dar și din străinătate, după care au obținut bani.

Prejudiciul depășește 250.000 de lei, iar în urma perchezițiilor făcute, s-au găsit mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane, unități PC, diferite sume de bani în valoare de 5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari și 1.000 de lei moldovenești. Nouă persoane au fost duse la audieri, iar doar trei dintre ele, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore.


Distribuie articolul

You May Also Like