Mai mulți gălățeni nu mai beneficiază de cei 250 de lei de la stat

Distribuie articolul

Voucherele au început să fie distribuite de către reprezentanții Guvernului încă de pe data de 1 iunie, însă sunt persoane ce nu vor mai primi ajutorul.

Tichetul în valoare de 250 de lei oferit de către Guvern, celor care se află într-o situație precară are valabilitate de 12 luni. Poate fi folosit doar pentru a cumpăra alimente. Nu se pot cheltui banii pe băuturi alcoolice sau țigări, iar cei care încearcă să cumpere astfel de lucruri, riscă amenzi usturătoare.

Prin urmare, cei ce nu vor mai primi aceste vouchere sunt cei ce părăsesc țara, cei ce au decizii de condamnare ori cei ce beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, public ori privat.

În continuare, de ajutorul de la stat vor beneficia pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

De asemenea, vor primi bani persoanele, copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din anul trecut, respectiv mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei pentru tranșele din anul acesta.

Ajutorul de familie va fi oferit celor care au cel puțin 2 copii în întreținere, iar veniturile lunare, realizate pe un membru de familie, sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele de anul trecut, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din 2023.

Familiile monoparentale vor primi de asemenea, sprijin doar dacă veniturile  lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.


Distribuie articolul

You May Also Like