Licitație de 10 milioane de euro pentru Platforma Multimodală Galaţi

Distribuie articolul

Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime a lansat la finalul săptămânii trecute o licitaţie ce vizează cea de-a doua etapă de modernizarea a portului nostru.

Valoarea totală estimată se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, finanțare europeană. Este vorba de o licitație deschisă, ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară. Este a doua etapă a proiectului ”Platformă Multimodală Galaţi – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua central Rhin – Dunăre/Alpi”.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM, durata contractului fiind de 71 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 ianuarie 2020. Prima etapă, respectiv licitaţia pentru execuţia cheului, a fost reluată în cursul verii, după ce precedenta a fost anulată, din lipsă de ofertanţi.

APDM Galaţi a decis suplimentarea valorii estimate la aproximativ 12 milioane lei (aproximativ 2,5 milioane euro), peste valoarea iniţială de 91 de milioane de lei.

Câștigătorul ar trebui să facă lucrări de dragare în zona „Port Bazinul Nou” pentru a permite intrarea în siguranţă a navelor, să modernizeze cheului existent astfel încât să fie permise operaţiunile de încărcare directă şi operaţiunile de descărcare cu unităţile de încărcare intermodale între nave şi cheu, să umple parţial bazinului portuar pentru a crea spaţiu suplimentar pentru acostare şi pentru operaţiunile de manipulare viitoare şi să niveleze profilul elevaţiei platformei.


Distribuie articolul

You May Also Like