Investiții în energia verde! De la furnizor de apă, la producție de energie electrică

Distribuie articolul

Apă-Canal, operatorul local de furnizare a apei, se pare că a găsit modalitatea potrivită pentru a contracara creșterile imense de preț la consumul de energie electrică prin investiții în producția de energie.

Potrivit datelor furnizate de instituție, Apa Canal SA Galați implementează, deja, un sistem de producere locală a energiei electrice cu panouri fotovoltaice, care reprezintă cea mai bună oportunitate pentru reducerea consumului de energie electrică convenţională şi pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Proiectul pilot a fost deja finalizat la Stația de Pompare Șerbești.

În luna martie 2022 au început lucrările de execuție pentru investiția de la Staţia de Pompare Şerbeşti, iar luna aceasta au demarat lucrările și la parcul fotovoltaic de la Staţia de Epurare Galaţi.

Obiectiv investiție: capacitate instalată – 2,6 MW; energie produsă – 3.595,82 MWh/an

În cadrul proiectului, cu o valoare totală de 10.200.000 lei, realizat din surse proprii, investiție care face parte din programul de sustenabilitate al companiei, se vor monta panouri fotovoltaice în alte opt locații: Staţia de Epurare Galaţi, Staţia de Epurare Lieşti, Staţia de Epurare Pechea, Staţia de Epurare Tecuci, Uzina de Apă Galaţi, Puţuri de Pompare Vadu Roşca, Staţia de Pompare Şerbeşti şi sediul central Apa Canal.


Distribuie articolul

You May Also Like