Încă un produs tradițional românesc, recunoscut la nivel european

Distribuie articolul

”Telemeaua de Sibiu” devine al șaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană. Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat ieri, decizia prin care telemeaua de la Sibiu este produs cu indicație geografică protejată, informează Ministerul Agriculturii.

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens şi plăcut, discret acrişor, sărat, care după degustare lasă o senzaţie onctuoasă.

Reamintim că România deține alte șase produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiunul din prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novacul afumat din Ţara Bârsei, Scrumbia de Dunăre afumată, Cârnații de Pleșcoi și Telemeaua de Ibănești.

Distribuie articolul

You May Also Like