Încă un pas spre digitalizarea agriculturii

Distribuie articolul

Agrinnovator, platformă de soluții integrate pentru agricultură, lansează un Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România, potrivit unui comunicat de presă.

Ghidul Digitalizării a fost elaborat cu scopul de a asista fermierii români în inițierea procesului de digitalizare în fermele proprii, fiind un instrument practic menit să furnizeze cunoștințele esențiale pentru înțelegerea modului în care tehnologia digitală îmbunătățește activitatea agricolă și crește eficiența fermelor. Ghidul a fost creat de către practicieni și este rezultatul muncii de pe teren și din birou a tinerilor fermieri cu experiență, membri Agrinnovator, pasionați de agricultura digitalizată”, se transmite în comunicat.

Ghidul cuprinde noțiuni generale cu privire la digitalizare agriculturii, recomandari practice și o analiză aprofundată a aplicațiilor și soluțiilor existente în piață și a impactului lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare dintre aplicațiile examinate în cadrul acestei analize aduce diferite beneficii în eficientizarea activității agricole. Fermierii pot astfel alege în mod facil aplicațiile adecvate propriei ferme.

––––––––––––-

Grupul de lucru Agrinnovator, un think tank de specialiști orientați pe dezvoltarea tehnologiilor pentru agricultură, lansat în luna mai 2022, are menirea de a promova crearea și diseminarea cunoștințelor referitoare la tehnologiile agriculturii de mâine.

Proiectul îi are în centru pe tinerii fermieri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, pregătiți să ducă agricultura românească la următorul nivel de dezvoltare și performanță prin expunerea de soluții și tehnologii agricole internaționale.

Agrinnovator este locul în care tinerii fermieri gândesc, dezbat idei și testează pe diferite teme cu scopul de a crea progres și valoare adăugată.

Aceștia și-au unit energiile și mințile, având drept obiectiv susținerea fermierilor in drumul lor spre digitalizare, pentru a fi cât mai sustenabili și performant în activitatea pe care o desfășoară, într-un context din ce în ce mai dinamic, caracterizat de aspecte precum: nevoia de performanță și reziliență, migrarea și îmbătrânirea populației rurale, schimbările climatice și degradarea solului.


Distribuie articolul

You May Also Like