Încă un obuz vechi de război, descoperit în Galați de copii

Distribuie articolul

Ieri, echipajul de pirotehnişti din cadrul ISU Galaţi a fost chemat în Movileni, comuna Şendreni, să se ocupe de un obuz vechi, găsit pe strada Gladiolelor. Acesta datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și încă putea exploda.

Existau suspiciuni că obuzul fusese inițial descoperit de niște copii, conform unor zvonuri pe internet, însă acest lucru nu fusese confirmat până de curând. Confirmarea a venit recent de la poliție, care a raportat că obuzul, deși sesizarea inițială a venit de la un bărbat, a fost de fapt găsit de copii într-o zonă de șantier destinată unui nou drum între Galați și Brăila, aproape de calea ferată. Însă, înainte de sosirea pirotehniștilor, poliția a izolat zona pentru a preveni orice incident.

Investigațiile sunt acum în desfășurare sub coordonarea unui procuror pentru a determina cum a ajuns obuzul în acea locație și cine este responsabil. Dat fiind faptul că nu este prima dată când se găsesc obuze în zonă, autoritățile reamintesc cetățenilor să sune imediat la 112 dacă găsesc muniție neexplodată și să nu se apropie de ea.


Distribuie articolul

You May Also Like