Gata cu vacanța, vin examenele naționale!

Distribuie articolul

După o vacanță de primăvară bine-meritată, care a inclus și cele trei zile de Paști, elevii din Galați își reiau astăzi studiile pentru ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Conform structurii anului școlar publicate în Monitorul Oficial, cursurile se vor încheia pe 21 iunie.

Modulul 5, care începe astăzi, este unul dintre cele mai intense. În luna mai, elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluările naționale, care încep pe 13 mai și se încheie pe 29 mai. Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 14 iunie și vor avea Evaluarea Națională începând cu 25 iunie. De asemenea, elevii de clasa a XII-a își vor încheia anul școlar mai devreme, pe 7 iunie, urmând ca prima probă de Bacalaureat să fie pe 1 iulie.

Înscrierile pentru admiterea la liceu, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, potrivit calendarului oficial stabilit prin ordin de ministru. Același ordin stabilește – fără ca schimbarea să fie anunțată de Ministerul Educației – că media gimnazială va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere.

Pentru mai multe informații despre structura anului școlar și calendarul examenelor, părinții și elevii pot accesa versiunea printabilă a calendarului școlar direct de pe site-ul oficial sau din școlile lor.


Distribuie articolul

You May Also Like