Galațiul, fără apă, copii în școli, dar cu alarmele antiaeriene pornite!

Distribuie articolul

Galațiul, astăzi fără apă, copii în școli dar cu alarmele antiaeriene pornite!

 

Jumătate de municipiu fără apă. Lucrare anunțată încă de la finalul săptămânii trecute. Micro 16,17,18, 19,20,21, Siderurgiștilor Vest, preț de 24 de ore, fără apă în totalitate până mâine dimineață la ora 8.

Țiglina I, Mazepa, parțial Centru, Bulevardul G. Coșbuc, Cartierul Dimitrie Cantemir, cu presiune redusă în același interval.

Situația a generat prin hotărâri ale Consiliilor de Administrație ale unor unități de învățământ, trimiterea în online pentru ziua de astăzi a elevilor de gimnaziu dar și din unele licee sau grădinițe. Școlile 11, 17, 22, Liceul Economic sunt doar câteva exemple, conform informațiilor oferite de inspectorul general școlar Gina Brînzan.

Ca tabloul zilei să fie unul mai deocheat, de la ora 10 vor suna alarmele antiaeriene în tot Galațiul.

Primăria municipiului Galaţi a anunțat că astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, se va desfăşura exerciţiul „Miercurea alarmelor” pentru verificarea funcţionării sirenelor la nivel naţional, antrenament prilejuit de Ziua Protecţiei Civile – 28 Februarie.
Conform legislaţiei în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, pre-alarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

 

Care este semnificația diferitor tipuri de alarmă?

 

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
– Semnalul PRE-ALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.


Distribuie articolul

You May Also Like