Februarie, luna negocierilor colective în IMM-uri, consiliate de ITM Galați

Distribuie articolul

În perioada 01.02.2024-29.02.2024, la nivelul Inspecției Muncii și al inspectoratelor teritoriale de muncă se desfășoară Campania Națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii.

egocierea colectivă are în vedere toate formele de negociere care au loc între angajator/organizația patronală, pe de o parte, și sindicat/organizația sindicală sau reprezentanții aleși ai angajaților/lucrătorilor, după caz, de cealaltă parte, care urmăresc reglementarea relațiilor de muncă ori de serviciu dintre părți, stabilirea condițiilor de muncă, precum și orice alte acorduri în probleme de interes comun.

Obiectivul campaniei este promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii, plecând de la principalele beneficii ale negocierii colective pentru angajați/lucrători și angajatori.

În cadrul aceste campanii la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați a avut loc, pe 8 februarie 2024, o primă sesiune de informare și conștientizare la care au participat 20 de reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii (din care 25% administratori ai societăților comerciale), din toate domeniile de activitate, precum și un reprezentant al Consiliului Național al Patronatelor Întreprinderilor Mici și Mijlocii, filiala Galați.

Joi, 15 februarie, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați, s-a desfășurat a doua sesiune de informare și conștientizare în cadrul Campaniei Naționale de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii, la care au participat 26 de reprezentanți ai IMM-urilor gălățene din toate domeniile de activitate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați are în vedere programarea, pe durata campaniei, de întâlniri, cel puțin o dată pe săptămână, cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii, din toate domeniile de activitate, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale.

Potrivit inspectorului șef Bogdan-Marius Trandafie, acțiunile de informare și conștientizare se vor realiza și cu ocazia controalelor efectuate la angajatorii din întreprinderile mici și mijlocii, astfel cum acestea sunt definite de dispozițiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.


Distribuie articolul

You May Also Like