ANAF vrea ca toate bunurile care intra în posesia statului din diverse motive, să nu mai fie vândute prin licitații tradiționale, ci pe internet, în format online.
În prezent, pentru a vinde produsele confiscate. în primul rând, trebuie depuse multe hârtii, încheierea unor declarații de către participanți, pentru participarea la licitațiile anunțate. Totodată, trebuie să facă dovada pentru scrisoarea de garanție bancară, care să reprezinte 10% din prețul de pornire al licitației.
Ministerul Finanțelor a inițiat, între timp, un proiect ambițios, digitalizat, pentru modernizarea procesului de executare silită. ANAF-ul a creat o platformă de licitații online, care este în curs de dezvoltare, cu scopul de a facilita achiziția de bunuri sechestrate, cum ar fi mașini, terenuri sau case.
Potrivit inițiatorilor, această platformă va permite atât persoanelor fizice, cât și firmelor private să participe mai ușor la licitații pentru bunuri scoase la vânzare de ANAF. Valoarea estimată a contractului pentru crearea platformei IT depășește 2,5 milioane de euro, marcând un pas important în eficientizarea și transparentizarea procedurilor de executare silită.