Două produse retrase de Lidl! Unul aparține Contec Foods SRL Tecuci!

Distribuie articolul

 

 

Lidl a retras două produse de pe rafturile magazinelor sale, unul dintre acestea fiind produs în județul Galați. Toate loturile de sos (American Dip KFC) produs la Contec Foods SRL Tecuci şi „Nixe File de anşoa în ulei de măsline 80g”.
Primul produs a fost retras pentru că s-a constatat că are în componenţă alergenul gluten din făina de grâu, acesta nefiind menţionat pe etichetă.
Chiar dacă nu vorbim despre o contaminare efectivă, toate loturile de sos American Dip KFC au fost retrase de pe rafturile magazinelor Lidl, a comunicat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA.
Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl din România, iar contravaloarea acestora va fi restituită, fără a fi nevoie de bon fiscal.
În ceea ce privește „Nixe File de anşoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220, având termen de valabilitate 25.05.2024, acesta a fost retras deoarece există o suspiciune legată de determinarea unor valori ridicate pentru histamină.
Manifestările tipice ale intoxicaţiei cu histamină includ înroşirea pielii, erupţii cutanate, simptome gastro-intestinale şi dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment şi dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistenţă medicală.

Produsul cu lotul şi data limită de consum menţionate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.


Distribuie articolul

You May Also Like