CUP Tecuci, pentru prima oară pe profit!

Distribuie articolul

 

 

Asta se întâmplă când spui stop achiziției directe și se intră pe licitație.

Pentru prima oară de la înființare, Compania de Utilități Publice din Tecuci a terminat anul financiar trecut pe profit, au constatat consilierii locali din cel de-al doilea municipiu al județului Galați.

Conform declarațiilor directorului societății, Claudiu Costache, până anul trecut, CUP a înregistrat constant pierderi, acestea cifrându-se la aproximativ patru miliarde lei. Pentru anul trecut, CUP Tecuci a înregistrat un profit de 1,6 miliard lei, asta în condițiile în care salariile angajaților au crescut, iar costurile de transport au urcat de la 7,20 lei\km la 8,33 lei\km.

Capacitatea de transport a gunoiului menajer la Tecuci este de 30 de tone în fiecare zi, diferența de 20 de tone fiind asigurată de o societate comercială pe baza unui contract de prestări servicii adjudecat în urma unei licitații.

 Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin a declarat la ultima ședință a Consiliului Local că la CUP există de ceva vreme o administrație performantă, cu economii, fără a crește costurile pentru cetățeni, cu 1,6 miliarde lei profit în condițiile în care a fost preluată cu datorii de patru miliarde.

„Asta este administrație performantă. Cei de la PSD și-au bătut joc de tecuceni, ani la rândul. Nu i-a interesat decât să mărească tarifele la cetățean ca să-și plătească directorii și toate șmecheriile. De asta sunt cei de la PSD supărați că nu mai au director! Nici nu vor mai avea”, a mai spus Lucian Costin.   


Distribuie articolul

You May Also Like