Computer tomograf performant la Spitalul de Urgență Galați

Distribuie articolul

În ajunul sărbătorilor de iarnă, unitatea clinică de urgență din Galați a primit un cadou mult așteptat de pacienți: un computer tomograf extrem de performant.

Pentru descărcarea lui a fost nevoie de o macara, deoarece doar piesa centrală are o greutate de peste 2,5 tone.

În mod normal, spitalele şi clinicile private au în dotare computere tomograf ce funcționează cu 12, 32 sau 64 de secvențe, cel achiziționat pentru Galați este unul cu 128 de secvențe. Pentru zona noastră, reprezintă o performanță. Aceasta a fost atinsă deja de mai mulți ani nu doar de orașe mari, precum Bucureștiul, ci și de municipii mai mici decât Galațiul, cum ar fi Suceava sau Caransebeșul, ce are acest tip de CT de mai bine de trei ani.

“Este cel mai performant computer tomograf din regiune. Astfel de computere tomograf se folosesc în institutele de cercetare. Este dotat cu softuri speciale pentru neurologie, cardiologie, oncologie şi traumatologie. Viteza de lucru este mult mai mare, timpul de expunere este redus, iar doza de iradiere este mai mica. Acurateţea imaginilor obţinute cu noul computer tomograf este foarte mare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Odată cu această achiziţie, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi are în dotare două computere tomograf, precedentul fiind un aparat ce operează cu 32 de secvențe. În prezent, în cadrul unităţii medicale se realizează aproximativ 40 de tomografii în fiecare zi.

Noul aparat a costat 3,1 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Deocamdată nu este funcțional, personalul spitalului demarând deja procedura de autorizare.


Distribuie articolul

You May Also Like