CJ Galați plătește peste 2 milioane de euro pentru extinderea spitalului de boli psihice de la Gănești

Distribuie articolul

Unitatea medicală de la Gănești va fi extinsă. Consiliul Județului Galați a anunțat că a semnat contractul pentru executarea lucrării în valoare de aproape 10 milioane de lei (9.844.600 lei, fără TVA). Cu banii care provin de la bugetul CJ, la Gănești va fi construit un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave.

„Vom construi la Unitatea Medico-Socială Găneşti, din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Avem deja peste 60 de cereri de internare în așteptare. Noul pavilion va îmbunătăți condițiile de cazare pentru pacienții internați la UMS Gănești, va duce la optimizarea circuitelor medicale și la asigurarea unui spațiu adecvat pentru fiecare pacient”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Conform planului, la demisol vor fi amplasate compartimentele tehnice şi bucătăria, la parter vor fi sala de mese, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se vor afla o zonă pentru personal şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj va fi destinat în totalitate bolnavilor. În apropierea noului pavilion se va amenaja și o parcare cu 35 de locuri. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În prezent, la Unitatea Medico-Socială Gănești sunt internați 125 de pacienți.


Distribuie articolul

You May Also Like