Avertizare de vreme severă. Ce spun cei de la ANM în ziua de Paște?

Distribuie articolul

Meteorologii vin cu vești proaste pentru următoarea perioadă. După scurtul episod de primăvară, vremea o va lua iară razna în România. Alerta dată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), chiar astăzi, în ziua de Paște anunță ploi torențiale în mai multe regiuni ale țării. Cum va fi vremea în România

Zilele de primăvară cu temperaturi mari și cer senin se lasă așteptate în România. Specialiștii de la ANM au anunțat astăzi vreme rea pentru perioada ce urmează, cu ploi, intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică și valori termice în scădere, începând de duminică, 16 aprilie 2023.

„Ploile, mai ales sub formă de aversă, însoţite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a ţării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali, local se vor acumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul şi estul teritoriului, precum şi pe crestele montane”, au transmis meteorologii.

Informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă de duminică, 16 aprilie, ora 12:00, până luni, 17 aprilie, ora 10:00.


Distribuie articolul

You May Also Like