Amenzi pe bandă rulantă pentru fumatul în locuri publice

Distribuie articolul

S-au înmulțit amenzile aplicate gălățenilor care fumează în locuri publice. De la începutul anului, Poliția Locală Galați a stabilit 475 de sancțiuni contravenționale în valoare de 83.600 lei. Comparativ cu anul trecut, în municipiul Galați, polițiștii locali au aplicat 150 de amenzi în sumă de 5.900 lei.

În 2017, cele mai multe abateri au fost descoperite în spații de joacă pentru copii, unități de învățământ, stații de autobuz, piețe agroalimentare și autoturisme de serviciu. În plus, polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni tematice care au vizat și persoane juridice.

„Pe parcursul anului 2017, polițiștii de la ordine publică au acționat în cadrul unui număr de zece Planuri de măsuri, în timp ce polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au derulat 11 acțiuni de control realizate pe două direcții: vânzare țigări la bucată și fumat în spații închise. În cadrul acestor activități oamenii legii au depistat persoane care comercializau țigări la bucată, chiar și către minori, fiind depistate și persoane care fumau în spatii închise. S-au aplicat sancțiuni contravenționale și/sau confiscat țigaretele. Au fost verificați un număr de 12 operatori economici din mediul privat și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în sumă de 5.000, fiecare”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Galați.

Polițiștii avertizează că legea intrată în vigoare anul trecut interzice fumatul în toate spaţiile publice cu excepţia penitenciarelor şi a aeroporturilor, unde au fost amenajate locuri speciale. Astfel, nu se mai poate fuma în baruri, restaurante, hoteluri, în apropierea locurilor de joacă pentru copii, în maşina de serviciu și în taxi. De asemenea, legea prevede restricţii pentru ţigările electronice și reglementări clare în ceea ce privește țigările vândute minorilor sau la bucată. Pentru cei care nu respectă prevederile legale, sancţiunile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei la persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice amenzile ajung şi la 15.000 de lei, iar barurile şi cluburile riscă să fie închise dacă nu respectă legea.


Distribuie articolul

You May Also Like