Am aflat cine va fi viitorul primar al orașului Galați

Distribuie articolul

Încetul, cu încetul, se duce misterul în ceea ce privește numele viitorului primar al orașului Galați. În proporție foarte mare, funcția va fi ocupată de candidatul PSD. Bineînțeles, nu vă gândiți la surprize: candidatul partidului condus de Viorica Dăncilă va fi primarul în exercițiu, Ionuț Pucheanu.

Se spune că certitudini au doar proștii. Noi ne lăsăm o marjă mică de siguranță de câteva procente, de tipul „mintea cetățeanului de dreapta de pe urmă”. Sau chiar riscăm să fim luați de proști dacă nu se confirmă faptul că Ionuț Pucheanu va prinde un nou mandat. Calculele le-am făcut în funcție de oferta electorală, mai mult sau mai puțin vizibilă.

Noi credem că Ionuț Pucheanu va apuca să-și termine proiectele (binevenite) axa Siderurgiștilor-1 Decembrie 1918, plaja Dunărea, refacerea falezei datorită (sau din cauza, în funcție de apartenența politică) contracandidaților. Pe dreapta este buluceală mare, iar voturile se vor împărți gospodărește între domnii candidați, favorizând primarul în exercițiu, pentru că alegerile locale de anul viitor se vor desfășura într-un singur tur.

Aurel Vlaicu, susținut de Marius Stan va candida din partea Partidului Împreună pentru Moldova, Onuț Atanasiu ar trebui să fie candidatul PNL, în timp alianța USR-PLUS se va învârtoșa ca să propună un alt candidat, probabil, Bogdan Rodeanu. Ar mai putea să apară și alții, așa că viitorul lui Ionuț Pucheanu pare a fi în nuanțe de fucsia. Oricum, ai întoarce calculele și urnele de votare, chiar dacă ar sări în ajutor Zâna Măseluța, alegerile într-un singur tur vor fi câștigate de candidatul cu partidul care se pricepe cel mai bine la mobilizarea electoratului (PSD) și la fente electorale (din nou PSD), cu notorietatea cea mai mare (Pucheanu) și cu organigrama cea mai stufoasă prin instituțiile locale(iar PSD).

De fapt, noi spunem ceea ce știe toată lumea și ceea ce bârfește târgul. Partidele de dreapta lucrează pentru candidatura primarului Ionuț Pucheanu. Mult succes în alegeri.


Distribuie articolul

You May Also Like