Alianța Dreapta Unită – în format complet pentru europarlamentare

Distribuie articolul

Conducerea USR crede că 2024 este anul în care fie reușim să continuăm proiectul românesc de modernizare, fie ne întoarcem în timp și abandonăm Europa.

Pe de o parte, stagnarea guvernării PSD-PNL împinge țara spre colaps economic și social, în vreme ce proiectul alternativ al partidelor extremiste înseamnă ieșirea din Europa și pierderea drepturilor de cetățeni europeni și români. Aceste tendințe care idolatrizează izolaționismul și admiră regimuri autoritare și pseudo‐naționalismul sfidează, în fapt, proiectul național românesc.

Din aceste considerente, duminică, 28 ianuarie, membrii Comitetului Politic ai USR au votat formarea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, Forța Dreptei și PMP.

Totodată, cele trei partide au lansat lista comună de candidați la alegerile europarlamentare, primul test electoral din vara acestui an. Dan Barna și Vlad Voiculescu (ambii USR) deschid această listă, urmați de președintele PMP, Eugen Tomac, apoi de Vlad Botoş și Cristina Prună (ambii USR), Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Radu Mihail și Corina Atanasiu (ultimii doi, tot de la USR).

În plus, Alianța Dreapta Unită propune românilor un program electoral pentru scrutinul din data de 9 iunie, structurat pe 12 priorități ale finalizării integrării europene și modernizării României, din care am reținut: un trai european pentru români, stabilitate economică prin trecerea la moneda Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare, continuarea reformei statului și a luptei anticorupție, standarde europene în Sănătate și Educație pentru români, unirea cu Republica Moldova în Uniunea Europeană, sau conceptul de ”O Europă prosperă cu un mediu curat”.

Vom oferi o alternativă la hoția PSD și PNL. Astăzi, românii trăiesc mai rău decât trăiau în urmă cu doi ani, atunci când PNL și Klaus Iohannis au adus PSD la guvernare. Trăiesc mai rău pentru că această coaliție a fost interesată doar de privilegii pentru ei, pentru clientela de partid și de pensii speciale”, a menționat, duminică, președintele USR, Cătălin Drulă. Acesta a adăugat că angajamentul alianței este acela de a schimbă România în bine, o țară în care statul să fie în serviciul oamenilor, nu al politicienilor și specialilor. 


Distribuie articolul

You May Also Like