Alegeri pentru un oraș fără vreun viitor

Distribuie articolul

Am fost ieri martorul alegerilor parțiale la Tg. Bujor ce s-au desfășurat după aceleași clișee de prin anii 1996-2008.
Cu un PSD ce a punctat pe șantaje emoționale de genul, ăilalți nu vă mai dau pensiile, vă vor tăia ajutoarele sociale și alte tâmpenii dintr-astea socialiste, și un PNL axat de gingășii sub o cupolă în care se produce o piesă de operă cu falseori de profesie…

Față de alegerile locale din 27 septembrie anul trecut, atât PSD cât și PNL au crescut, unii cu vreo sută de voturi, ceilalți de trei ori mai mult.
Celelalte formațiuni cu candidați, PMP, AUR și Pro România au înregistrat înfrângeri severe, acestea practic necontând în ecuația acestor alegeri, toate adunând cam 1,4 din sufragiile exprimate.

O prezență superioară la vot, de puțin sub 47%, mai exact 46, 95, față de precedentele alegeri locale.

Emulație cum n-a văzut Bujoru’ vreodată

Localnicii au rămas ca la teatru de ce au văzut în urbea lor ieri, pe parcursul întregii zile. Practic, „armatele” de tineri sau politicieni desfășurate în localitate au adus un spor de vreo 15-20% a populației, chiar și pentru o zi.
Rămâne genială mirarea unei vânzătoare de magazin care a spus că n-a văzut atâtea cămăși în viața ei.

Un nene cu apucături mai neaoșe, după ce a studiat bolidul primarului Tecuciului se întreba dacă aceasta se conduce cu patru mâini.
Rezultatele alegerilor se cunosc deja, socialistul Ion Andone, fostul vice cu facultatea absolvita la bătrânețe fiind ales cu 1922 voturi față de 1021 cât a strâns liberala Andra Costache.

Liberalii n-au luat acest eșec ca pe unul usturător, motivând că rezultatele obținute de PNL la Tg. Bujor sunt pe trend ascendent. În 2016 aceștia au strâns puțin peste 10%, în 2020 – 25% iar acum 34,20% în condițiile in care din toamnă s-a început reconstrucția organizației locale.

Socialiștii, aiuritor de rudimentari…

Fiecare partid își gândește strategiile campaniilor electorale după chipul și asemănarea personajelor ce-l compun.
Acum, că unii vin ca la nuntă iar alții aleargă după cai verzi pe pereți încercând să îngrașe porcul in Ajun, e chestie de opțiuni sau de management distorsionat.

La Tg. Bujor după orele amiezii, de pildă, m-am intersectat cu trioul Nica, Pucheanu, Fotea ce venea dintr-o zonă ușor ciudată. Nicio surpriză, depășirea fiind însoțită de un puternic iz de Cricova.

Asta e, suntem oameni, putem fi înțelegători, mai puțin cu individul Marius Mărgărit zis și „Ciasuri” ce a avut mai mereu in vedere sarcina partidului aceea de a achita serviciile de decontare celor ce i-a scos la vot pe simpatizanții PSD (vezi foto).

Finalul, desprins dintr-un film cu proști

Și veni și orele serii! S-au închis secțiile și mai toți ședeau în stări tensionate, mai ales că pe timpul zilei nimeni nu se considera învingător, fețele trădându-i.

După vreo oră, apar și primele rezultate. Sediile celor două partide importante, pe strada principală, la nici 50 de metri distanță.
Socialiștii primesc date din secțiile de votare iar reacțiile sunt fix ca la peluză! Nu-lu! Ne-lu! Ne-lu! Claxoane printre polițiști, jandarmi sau polițiști de frontieră ca mai apoi, la retragerea cetelor de enoriași socialiști să fie pornit și potopul de măscări!

Face-v-aș…! Lua-v-aș…! Și toate cele din bagajul de cunoștințe bujorean. Mai pe urmă, senzația generală a fost că suntem intr-un staul de oi, behăiturile fiind singurele articulații ale băștinașilor de la Bujoru’

Humelnicu și Scarlat. Ca între senatori!

Gânduri bune Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră ce au patrulat toată ziuă și chiar până spre dimineață cu un singur amendament. Nu au fost fermi în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice. A fost necesar ca presa să depună o sesizare pe la orele prânzului pentru a fi închise toate bodegile din Tg. Bujor sau să fie oprit consumul de alcool. Niciun partid nu și-a asumat această sesizare de teamă să nu piardă din electorat.

Dar asta e altă poveste, cu responsabilitatea și respectarea legii la Bujoru’.
Un oraș prăfuit, cu oameni triști și cu excedent abrupt de prostie ori needucare pe metru pătrat. Fără viitor. Doar cu…merge și-așa…!

https://www.facebook.com/neluionandone/posts/118765017085443

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns