Acuzații grave în urma controlului de la Piața Centrală: s-a încercat intimidarea comisarilor de la Protecția Consumatorilor

Distribuie articolul

Comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galaţi fac în aceste zile verificări la Piața Centrală din oraș. Ei au descoperit numeroase nereguli, iar noul șef al instituției susține că se încearcă intimidarea lor.

În urma controlului de miercuri, au fost descoperite foarte multă mizerie și peste 492 de kilograme de produse alimentare neconforme. Ca urmare, au fost date amenzi de peste 45.000 lei și un magazin de carne a fost închis temporar.

De asemenea, marți, bucătăria unui hotel de pe faleza Dunării a fost închis din aceleași motive. În urma controalelor, au fost reacții și s-a încercat intimidarea comisarilor, a anunțat inspectorul detașat zilele trecute în fruntea comisariatului gălățean.

„Consider că este oportun să vă informez că dl. Președinte ANPC, Horia Constantinescu, a solicitat note explicative colegilor care au participat la acțiunile prezentate de către mine, încercând să-i sperie și intimideze. Este extrem de supărat că au ajuns imaginile problemelor descoperite în presă și dorește că acest lucru să nu se mai întâmple. Înțelegând că ocupă o funcție politică, nu vreau să cred că este o ingerință a politicului în actul de control sau că există interese personale de altă natură. Consider că activitatea CRPC Galați trebuie să fie una transparență și așa va fi cât timp voi coordona eu această regiune”, a anunțat Sorin Susanu, noul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galaţi.

Susanu a mai spus că va continua să facă verificări în magazinele din Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns