A mai bifat o realizare: Primăria Galați va schimba niște termopane de la un bloc din oraș

Distribuie articolul

Primăria Galați anunță un mare eveniment. Joi, la sediul de pe strada Domnească, va avea loc conferința de lansare a proiectului: „Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1, aferent Asociației de proprietari nr. 388 din municipiul Galați”. Altfel spus, municipalitatea anunță că la un bloc din oraș vor fi schimbate termopanele, hidroizolația și liftul. Fiind vorba despre o investiție realizată în mare parte cu bani europeni(total 863.000 de lei, fonduri nerambursabile 518.250 de lei) organizatorii sunt obligați să facă o prezentare publică a proiectului.

În mod evident, nu este rău să reabilitezi un bloc, două, nouă. Problema este că aleșii gălățenilor au panglica mică și o folosesc doar la inaugurări de trei parale, nu la chestii importante. Proiectele de mare anvergură sunt ca Fata Morgana: în cel mai bun caz, cetățenilor li se bagă sub nas un studiu de fezabilitate, iar ulterior investitorul dispare ca măgarul în ceață.

Așadar, în timp ce la Galați este breaking news despre termopanul pregătit de Primărie, prin țară oamenii au alte preocupări. Ca să ne convingem, am răsfoit la întâmplare presa locală. Jurnaliștii din Cluj Napoca, de exemplu, vorbesc despre „Primul funcționar public virtual din România lansat de Primărie” și despre montarea senzorilor de monitorizare în locurile de parcare din oraș. La Timișoara, subiectul zilei nu este proiectul metroului care va lega centrul orașului de aeroport, ci marele Târg de Paște pregătit de Primărie dar și faptul că bicicletele din programul municipalității numit VeloTm se întorc pe străzi.

Trecem peste termopan și îi rugăm pe edili să bage și Galațiul în rândul lumii. Gălățenii  așteaptă cu emoție să participe la inaugurarea oficială a aqua parcului de la Plaja Dunărea, la deschiderea primului spital construit de primărie, la semnarea contractului pentru aglomerarea urbană Galați-Brăila promisă de politicieni sau la primul meci pe stadionul de cinci stele Rainea Arena. În caz contrar, dacă inaugurăm câte un termopan pe lună, primarului Ionuț Pucheanu nu o să-i ajungă vreo 10 mandate ca să termoizoleze orașul de investițiile importante.


Distribuie articolul

You May Also Like