A început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Zeci de părinți au trecut pe la secretariatele școlare

Distribuie articolul

A început înscrierea copiilor la școală, în clasa pregătitoare. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, prima etapă de înscriere în învățământul primar, pentru anul școlar 2019-2020, se desfășoară între 4 și 22 martie. Procedura de înscriere pentru anul școlar viitor este similară celei aplicate până acum. Cererile pot fi completate online și direct la sediul unității de învățământ, iar informații pot fi obținute la un număr de telefon de tipul telverde (0800.816.236), pus la dispoziție de Inspectoratul Școlar. Informațiile telefonice sunt oferite de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.30.

Numeroși părinți din Galați au parcurs procedura de înscriere a copilului la școală încă din prima zi. Rezultatele, însă, vor fi cunoscute la finalul lunii. Listele cu elevii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi numele copiilor rămaşi neînscrişi după prima etapă vor fi afișate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ pe 29 martie. Apoi, va începe cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar care se va derula între 2 și 8 aprilie.

Dosarele de înscriere trebuie să cuprindă documentele părinților în original și copie(carte de identitate, certificat de căsătorie), actul de naștere al copilului, avizul medicului de familie și o cerere tip completată de unul dintre părinți. Potrivit regulamentului, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până pe 31 august 2019. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 pot fi înscriși în învățământul primar, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.


Distribuie articolul

You May Also Like