Secţie nouă de Pediatrie,  construită de către Consiliul Județean Galați la Spitalul Târgu Bujor

Distribuie articolul

 

 

Realizată în cadrul unei investiții de peste 1.000.000 de euro, nouă clădire de Pediatrie este un simbol al constantei preocupări a Consiliului Județean pentru sănătatea copiilor și pentru comunitatea din Târgu Bujor. În consecință, am construit spații moderne pentru tratament și îngrijire medicală, pe care le-am dotat cu aparatura necesară.

 

Cu o suprafață generoasă, de 500 de metri pătrați (de cinci ori  mai mare decât vechiul spațiu în care erau tratați copiii), noua clădire a Pediatriei găzduiește nu doar 25 de paturi, ci și spații special concepute pentru fiecare categorie de vârstă, paturi pentru părinți și rezerve moderne mamă-copil.

 

„Este o mare bucurie pentru mine că am construit o asemenea clădire, în care mii de copii din Târgu Bujor și din zonele limitrofe sunt îngrijiți în condiții mult mai bune.

Și am realizat altfel saloane pline de culoare, pentru a crea o atmosferă mai frumoasă pentru copii, loc de joacă și cabinete medicale, dotate cu tot ce trebuie. Vorbim de peste 2.000 de copii, care an de an, vin la acest spital pentru tratament. Este o investiție extrem de necesară și de importantă, de care, sincer, ne mândrim foarte tare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Fiecare salon are toaletă proprie și rampe de oxigen. Clădirea este una «verde», cu pompe de căldură, panouri solare și panouri fotovoltaice.

„Fiecare pat are și un sistem de alarmare și avertizare a personalului medical, inclusiv un dispozitiv prin care asistentele pot comunica imediat cu pacientul”, a afirmat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Noua clădire a fost construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați. Și nu e singura.

„Am construit o clădire nouă, de peste 800 de metri pătrați, tot cu fonduri europene, și pentru Ambulatoriul spitalului, clădirea având cabinete moderne, dotate cu toată aparatura medicală necesară. Vorbim de 180 de echipamente noi. Mai mult, au fost amenajate trasee separate pentru copii și adulți. În noua clădire, într-un spațiu generos, de patru ori mai mare față de ceea ce exista în trecut, își desfășoară activitatea și laboratorul de analize medicale, care ani de zile a funcționat într-o clădire veche de 150 de ani”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galati Realizat de SC Brighter Focus MM SRL, Cod de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240002


Distribuie articolul

You May Also Like