Profesioniștii fac diferența Lista consilierilor județeni PSD – esențială pentru o instituție performantă

Distribuie articolul

Profesioniștii fac diferența

Lista consilierilor județeni PSD – esențială pentru o instituție performantă

 

Fără ezitări, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, își argumentează alegerea echipei de consilieri a Partidului Social Democrat: „Lista consilierilor județeni este foarte importantă. Pentru că ai nevoie de oameni capabili, de oameni pregătiți pentru comisiile de specialitate: economică, de sănătate, juridică, de patrimoniu, etc. . Inclusiv angajaților instituției le pot scăpa anumite detalii, iar consilierii județeni pot sesiza aceste aspecte și le pot corecta. Cu atât mai mult, consilierii județeni trebuie să aibă dialog în comisii, să fie în contact cu specialiștii Consiliului Județean”.

Președintele Fotea detaliază: „Când ești consilier județean, oamenii au întrebări asupra oricăror proiecte ale instituției. Și este important să fii informat și să poți răspunde – de ce este necesară o anumită investiție sau vreun obiectiv, de pildă”.

 

     Județul Galați – printre campionii României la absorbția de bani europeni

Cum decurge comunicarea dintre președinte și consilierii județeni? „Faptul că avem investiții, faptul că Galațiul, ca zonă, plecând de pe locul al 34-lea în 2016, este azi în fruntea clasamentului național la absorbția de fonduri europene, demonstrează că am o bună comunicare cu echipa consilierilor județeni. Noi toți suntem parte a Consiliului Județean ca să facem proiecte și să dezvoltăm județul. Aceasta este menirea noastră”, răspunde Costel Fotea.

Ce fel de listă propune Partidul Social Democrat în 2024, pentru Consiliul Județean Galați?

Costel Fotea: „În 2020, am propus o listă de oameni cu foarte multă experiență – cu accent pe sănătate, pentru că era perioada pandemiei. În 2024, propunem o echipă omogenă, echilibrată, din toate punctele de vedere: al vârstei, al profesiilor, al genului, al experienței în administrație. Fiecare dintre cei care se regăsesc pe lista Partidului Social Democrat pentru funcțiile de consilieri județeni sunt profesioniști în activitatea lor. Sunt consilierii care au experiența mandatelor anterioare – unul, două, trei sau chiar mai multe mandate –, după cum sunt și tineri specialiști din diverse domenii: ingineri, medici, juriști, profesori, învățători, educatori, antreprenori. Categoria din urmă este astfel pregătită să intre în contact cu ceea ce înseamnă administrația locală, să vadă cum se concep proiectele, să înțeleagă care sunt prioritățile județului”.

 

Valoarea experienței

Ce înseamnă „experiența în administrație”?

„Vă dau exemplul meu: timp de patru ani, între 2012 și 2016 am fost county manager-ul Consiliului Județean și m-am ocupat de partea tehnică. Am lucrat alături de aparatul de specialitate al instituției și am învățat cum funcționează acesta. Trebuie să lucrăm mereu privind către viitor. Pentru că la un moment dat este normal să se facă o predare de ștafetă. Și atunci, să gândim și să pregătim tinerii pentru ce va fi peste ani și ani”, conchide Costel Fotea.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galati Realizat de SC Brighter Focus MM SRL, Cod de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240002


Distribuie articolul

You May Also Like