PNL propune un parteneriat pentru consolidarea dreptei în Galați

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni se oferă să sprijine inițiativele pro-comunitate venite din rândul societății civile și propun chiar o alianță politică de dreapta la nivelul județului nostru. În cazul în care s-ar ajunge la un asemenea consens și s-ar păstra trendul de la alegerile europarlamentare, dreapta ar putea deține majoritate în Galați, detronând alianța constituită în jurul PSD.

”Ne dorim să susținem orice inițiativă ar contribui la dezvoltarea zonei, atât în cadrul consiliilor locale cât și al celui județean. Concret, sprijinim orice idee vine din zona cetățenilor simpli, a societății civile ori a ONG-urilor. Acest lucru este valabil și în cazul oricărei formațiuni politice, lipsite de reprezentare în consiliul local sau județean, și ne referim aici în primul rând la reprezentanții USR. Ne dorim un parteneriat solid pentru consolidarea dreptei la Galați”, a spus astăzi, într-o conferință de presă, Alexandru Șerban, președintele filialei municipale a PNL Galați.

Prezent la aceeași conferință de presă, liderul consilierilor locali liberali, Onuț Atanasiu, a arătat că și în trecut liberalii și useriștii au colaborat și a dat drept exemplu acțiunea ”Fără penali”, pentru care și liberalii au strâns semnături. În contra-partidă, useriștii au sprijinit campania PNL de informare referitoare la Pilonul al II-lea de pensii.

”Partidul nostru este un partid deschis. Cine dorește să fie membru al Partidului Național Liberal este primit cu brațele deschise. Inițiativele dumnealui pot fi sprijinite fie că este membru, fie că nu este membru de partid. Dar, pe de altă parte, dacă sunt nostalgici ai vechiului USL, îi invitam să-și depună adeziunea fie vizavi de Primărie, fie la Romarta (unde sunt sediile PSD, n.r.), pentru că, practic, PNL nu are nicio afinitate față de cei despre care v-am vorbit”, a spus Atanasiu.

Pomenirea ”nostalgicilor USL” a fost făcută de Onuț Atanasiu în contextul disputelor recente avute cu deputatul Victor Paul Dobre. La o ședință în care Atanasiu a cerut să nu mai fie certuri între liberali pentru că dușmanul nu e în sânul partidului, ci ”la Romarta” (aluzie la faptul că acolo își are sediul PSD), Dobre a replicat că dușmanul nu e la Romarta, ci la USR, moment în care mai mulți liberali au vociferat și l-au apostrofat pe deputat. 

La alegerile europarlamentare din 26 mai, în județul Galați PSD a obținut prima poziție (27%), urmat de PNL (25,3%), USR+PLUS (19,6%), ProRomânia (7,3%) și PMP (7,1%).


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns