Patronii mai au doar o săptămână la dispoziție pentru a intra în legalitate!

Distribuie articolul

Noua prevedere adoptată anul trecut de Guvern, care aduce cu sine și pedepse dure cu închisoarea va intra în curând în vigoare. Angajatorii mai au la dispoziție doar săptămâna viitoare pentru a intra în legalitate.

Săptămâna viitoare este ultima în care patronii companiilor mai pot plăti contribuțiile pentru angajați, după care reprezentanții Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor face raportările direct la Parchet.

Mai exact, din 26 iunie întră în vigoare prevederea care spune că cei care nu plătesc aceste contribuții riscă închisoare de la unu la cinci ani potrivit Ordonanței de Urgență aprobate de Guvern la finalul anului trecut și care încadrează această faptă ca fiind penală.

Potrivit ministerului de Finanțe, bugetul de stat este anual prejudiciat cu 12 miliarde de lei din cauză că mulți angajatori nu achită aceste contribuții sociale pentru proprii angajați.

Controale la sânge începând de luna viitoare

De asemenea, ANAF va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor acestora.


Distribuie articolul

You May Also Like