Pânza de păianjen trans-națională, a fondurilor pentru IMM garantate de stat, obținute ilegal, „atinge” și Galațiul

Distribuie articolul

Un „întreprinzător” local se regăsește și el în grupul infracțional care, timp de peste doi ani jumătate a reușit să pună la punct o escrocherie trans-națională de aproape 6 milioane de lei. Polițiștii i-au făcut o vizită și acum se uită prin actele falsificate.

Potrivit Poliției Române, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița și ai inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 66 de percheziții domiciliare, în județele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiș (1), Botoșani (2), Caraș (1), Bihor (9), Brașov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureș (3), Alba (1), Mehedinți (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeș (1), Galați (1), Ialomița (1), Constanța (1), Olt (1), Iași (1) și în municipiul București (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

„Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2019-decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici și mijlocii, fiind obținute finanțări de la mai multe unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul”, s-a precizat în comunicatul de presă.

Cercetările preliminare indică faptul că, persoanele cercetate nu ar fi inițiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens și și-ar fi însușit, în interes propriu, banii alocați. Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.

Totodată, ancheta este continuată, pentru administrarea întregului probatoriu, în vederea dispunerii măsurilor prevăzute de lege.


Distribuie articolul

You May Also Like