Luni, start la Evaluarea Națională 2023!

Distribuie articolul

Evaluarea Națională 2023 debutează luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Accesul candidaților în săli este permis începând cu ora 8, până la 8,30, conform Ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă va începe la ora 9. Elevii care au finalizat clasa a VIII-a vor susține mai apoi, miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

 Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neuro-dezvoltare.

Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8,30 – 9, candidaţii vor fi legitimaţi şi li se va explica modul de desfăşurare a probei.

Începând cu ora 9, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciornă. Elevii vor completa caseta de identificare (în maximum 15 minute), iar asistenţii vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

 „La probele scrise ale Evaluării Naţionale 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broșura se va preda la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvările acestora, nu va rămâne în posesia candidaților”. 

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor utiliza ustensile de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru execuția schemelor și a desenelor pot folosi și creion.

Pentru proba la Matematică, elevii pot utiliza instrumente de desen. Se interzice, în timpul probelor, folosirea mijloacelor de calcul.

La proba de Limba română şi/sau maternă, sunt permise sublinierile pe text cu creion, stilou sau pix de culoare albastră.

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.


Distribuie articolul

You May Also Like