Lucrări de revizii-reparații de mare anvergură la Uzina de Apă! Locuitorii căror zone nu vor avea apă 24 de ore…

Distribuie articolul

 

 

 

În cursul acestui an, în municipiul Galați Operatorul APA CANAL S.A. Galați derulează noi lucrări în infrastructura de apă potabilă, atât în cadrul proiectelor de investiții (cu fonduri europene sau din profit reinvestit), cât și în cadrul programului de revizii-reparații.

Sunt supuse unui amplu proces de modernizare atât magistrale de apă potabilă din municipiul Galați, conducte de aducțiune, cât și stații de tratare, pompare, repompare apă, pentru a crește siguranța în exploatare și a asigura condițiile necesare furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă continuu și în parametri.

Dacă Stația de Repompare Filești a fost reabilitată integral, cu fonduri europene, în cadrul POIM 2014-2020, iar Stația de pompare Turnul de Apă intră în reabilitare în acest an în cadrul POIM etapa 2, Stația Uzina de Apă va beneficia de lucrări de mare anvergură în Programul de revizii-reparații pe anul 2024.

Stația de tratare și pompare Uzina de Apă este un obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați, prin prisma arealului mare de consumatori deserviți, motiv pentru care am prevăzut în acest an lucrări fără precedent de la punerea în funcțiune a stației (aproximativ 30 de ani).

SC APĂ CANAL SA va interveni pentru înlocuirea unor elemente critice din incinta stației, cu grad mare de uzură, respectiv noduri hidraulice, vane, conducte, toate de mari dimensiuni (Dn1000mm, Dn600mm, Dn300mm).

De la începutul lunii februarie 2024, profitând de temperaturile favorabile, s-au efectuat operațiunile pregătitoare, astfel încât în intervalul 𝟮𝟴 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟴.𝟬𝟬 – 𝟮𝟵 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟴.𝟬𝟬 , interval în care este necesară oprirea Stației Uzina de Apă nr.2, să putem executa lucrările de înlocuire a conductelor și armăturilor Dn1000mm din nodurile hidraulice aferente celor 2 rezervoare de apă (a câte 20.000 mc fiecare).

După finalizarea acestora, vom putea continua lucrările de revizii-reparații în incinta stației, la restul infrastructurii de apă, fără a mai necesita o altă oprire a stației.

Oprirea Stației de tratare si pompare Uzina de Apă va conduce la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: MICRO 16, MICRO 17, MICRO 18, MICRO 19, MICRO 20, MICRO 21, D. CANTEMIR, SIDERURGISTILOR VEST (tronson: Inel Rocadă – strada Gh. Doja).

De asemenea, în același interval orar vom furniza apă potabilă cu presiune redusă în următoarele cartiere, cu străzile adiacente: TIGLINA 1, TIGLINA 2, MAZEPA 1 (inclusiv blocurile de pe strada Prelungirea Traian: W1, W2, W3, C3, C4, C5, C6, W11, W12, K, Blocul 20 apartamente, Pescăruș și Școala Gimnaziala 26), MAZEPA 2 (inclusiv blocurile BR1, BR2, BR3, BR4, BR5, A1, A2, A3), precum și pe strada Unirii, strada Războieni, strada Lozoveni, Bulevardul. G. Coșbuc tronson strada M. Kogălniceanu – strada Al. Măcelaru.

APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă. Acestea vor fi amplasate în următoarele zone:

parcare Sala Sporturilor

sens giratoriu str. Oțelarilor – capăt tramvai (Hotel Magnus)

strada Gheorghe Asachi colț cu Prelungirea Brăilei.

Pentru situații speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul SC APĂ CANAL SA, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.

De asemenea, societatea roagă toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

„Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval de timp cât mai scurt”, se arată în comunicatul societății.

 


Distribuie articolul

You May Also Like