Investiții la spitalul TBC pentru binele și siguranța pacienților și a personalului medical

Distribuie articolul

 

Noul ambulatoriu – o clădire modernă pentru consultații și tratament

 

Premieră medicală la Galați

 

La Spitalul TBC din Galați a fost inaugurată cea mai mare instalație de ventilație cu presiune negativă din România. Acest sistem avansat de filtrare a aerului limitează răspândirea bolilor infecțioase și protejează atât pacienții, cât și personalul medical.

„Practic, sunt limitate contaminările în bolile cu transmitere respiratorie, adică nu iese niciun virus din clădirea respectivă. Spitalul TBC din Galați este singura unitate medicală de specialitate din țară care poate trata simultan 90 de pacienți, folosind acest sistem de filtrare a aerului cu presiune negativă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul acestei investiții cu fonduri europene, au fost montate sisteme de ventilație și climatizare cu filtre Hepa, precum și instalații de detecție și alarmare în caz de incendiu (în două pavilioane). Mai mult, a fost schimbată și rețeaua electrică, ceea ce a însemnat aproximativ 12.000 de metri de cabluri, și au fost montați și senzori de monitorizare a concentrației de oxigen, creând astfel un mediu sigur pentru tratarea pacienților cu afecțiuni respiratorii.

Nu este singura investiție realizată de către Consiliul Județean la Spitalul TBC. Au fost construite clădiri noi pentru Ambulatoriul de Specialitate și pentru blocul alimentar al unității medicale. Mai mult, noul ambulatoriu a fost dotat cu un computer tomograf, aparat de ultimă generație pentru investigații radiologice, precum și cu mobilier medical.

 

„Mai bine pentru pacienți. Asta înseamnă investițiile realizate la Spitalul TBC. Astfel, Ambulatoriul de Specialitate, care este de patru ori mai mare acum, are echipamente moderne pentru investigații medicale, precum și spații separate de consultații și tratament pentru copii și adulți. De asemenea, noul bloc alimentar, care îndeplinește acum și cele mai severe condiții de igienă, a fost dotat de la zero cu toate echipamentele de gătit necesare, astfel încât hrana pacienților să fie pregătită în cele mai bune condiții”, a afirmat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 

Echipamente moderne pentru combaterea bacteriilor din spitale

 

Totodată, Spitalul TBC a fost dotat, în cadrul unui proiect care a vizat toate spitalele din subordinea Consiliului Județean, cu echipamente moderne pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. Zeci de echipamente de ultimă generație au fost achiziționate cu fonduri europene pentru a combate infecțiile intraspitalicești, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Unele dispozitive folosesc realitatea augmentată pentru a instrui personalul medical în igiena mâinilor, conform normelor Organizației Mondiale a Sănătății.

„Prin fiecare acțiune și prin fiecare investiție, arătăm gălățenilor că sănătatea este prioritatea noastră”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galati Realizat de SC Brighter Focus MM SRL, Cod de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240002


Distribuie articolul

You May Also Like