După 50 de ani, Consiliul Județean Galați investește în construcția de clădiri noi pentru spitale

Distribuie articolul

 

 

Și nu se oprește aici.

Se construiesc clădiri noi, în care gălățenii să fie consultați și tratați mai bine, clădiri în care medicii să-și desfășoare activitatea mai eficient. În ultimii ani, au fost construite sau reabilitate clădiri noi pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean – la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ap. Andrei”, la Spitalul TBC, la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul Târgu Bujor și la unitatea medicală de la Gănești.

Urmează Tecuciul, spitalul de aici fiind preluat de către instituția coordonatoare cu doar doi ani în urmă.

Este viziunea președintelui Costel Fotea: „Aceasta este strategia mea pentru sănătate: să construim de la zero clădiri noi și moderne, să arătăm că putem crea condiții mai bune pentru oameni”.

 

Spitalul Judeţean, tot mai dezvoltat

Cu opt ani în urmă, curtea Spitalului Județean era goală. Astăzi, avem o clădire nouă pentru tratarea cancerului (radioterapie), alta pentru Policlinică, încă un imobil pentru secția de Prosectură și Medicină Legală, un bloc ANL pentru personalul medical și o secție de urgențe (UPU) dublată – ca spațiu – și dotată cu computer tomograf.

„Noile clădiri permit realizarea unor proceduri medicale avansate și oferă pacienților posibilitatea de a urma tratamente în condiții optime. În plus, deasupra parcării supraetajate, pe care acum o extindem cu încă un etaj, lucrăm la un heliport medical. Acesta urmează să fie conectat cu UPU printr-o pasarelă”, afirmă Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

 

Un nou pavilion a fost construit și la Spitalul de Boli Infecţioase. La fel, la Spitalul TBC: clădiri noi pentru Ambulatoriu şi bloc alimentar, iar pacienții gălățeni au astăzi condiții de tratament și confort medical la standarde înalte.

 

O nouă față pentru Spitalul din Târgu Bujor

„Am construit de la zero o clădire modernă pentru îngrijirea copiilor, asigurând spații la fel de bune ca multe alte spitale mari din țară”, afirmă președintele Consiliului Județean.

Azi, la Târgu Bujor, sunt saloane pline de culoare, rezerve speciale mamă-copil și echipamente medicale moderne. O clădire nouă a fost construită și pentru Ambulatoriul spitalului, în timp ce pavilionul în care funcționează Chirurgia și Maternitatea a fost complet reabilitat.

 

Grijă pentru semenii noștri de la unitatea medical din Gănești

„Pentru acești oameni, spitalul este totul, iar personalul de aici este familia lor. De aceea, am construit o clădire nouă pentru ei. Acum modernizăm și vechile pavilioane”, a declarat Costel Fotea.

 

Spital nou la Tecuci. Plus policlinică nouă…

În cel mai scurt timp încep lucrările la un nou spital pentru tecuceni, unul de peste 10.000 de metri pătrați, cu heliport și aparatură medicală performantă.

„Avem banii necesari și licitațiile finalizate, constructori desemnați, documentațiile tehnice realizate și avizele obținute.

Totul este pregătit să începem lucrările”, concluzionează Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD – Filiala Jud. Galati Realizat de SC Brighter Focus MM SRL, Cod de identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21240002


Distribuie articolul

You May Also Like